wetstraat

De familie van der Kolk in de Wetstraat 2

pagina in opbouw

In 1934 verhuisden mijn grootouders Bote van der Kolk en Anna Boekema van het Noordvliet naar de Wetstraat nr.2 , een zijstraat van de Spanjaardslaan.

 

Hiernaast een foto van de Spanjaardslaan met de Wetstraat 2, het kleine huisje achter het grote huis in het midden.

 

 

 

Hun twee jongste kinderen verhuisden mee : 

Wieger Arnoldus (1916-1996) trouwde met Maria Emerentia Andringa (1916-2001). Ze kregen 5 kinderen waaronder ikzelf. De laatste overleed helaas bij haar geboorte in 1955. Mijn vader was banketbakker bij de Bakkerij Groenewoud en later bij V&D aan de Nieuwestad.
Zie verder Huizummerlaan

 

 

 

foto's Wieger

Geziena / Sientje van der Kolk (1921-2006) trouwde in 1948 met Kasper Johannes Silvius (1921-2010). Hij was adelborst marine officier bij de Koninklijke Marine. Het gezin woonde aanvankelijk dus in Den Helder. Later in Valkenburg (ZH), Koudum (Fr.) en Driebergen.
In 1963 diende oom Kasper als officier op de HM. Karel Doorman tijdens haar bekende politieke reis om de wereld via Nieuw Guinea. Later bekleedde hij management functies bij de Koninklijke Marine.
Oom Kasper en tante Sientje kregen twee kinderen : Margriet en Annelies.

Foto rechts : trouwfoto Sientje en Kasper. Annie van der Kolk mocht het bruidsmeisje zijn.

 

Mijn grootouders verhuisden in 1954 naar het St.Jozefpension  aan  aan de Voorstreek in Leeuwarden. Opa overleed daar in september 1957. Omoe overleed in april 1958. Ze was in dat laatste jaar bedlegerig en onmachtig te spreken vanwege een beroerte.

Foto links : de voorgevel van het helaas  gesloopte St. Jozef pension (het Amelandshuis) aan de Voorstreek in Leeuwarden. Op de achtergrond is nog net de toren van de St. Bonifatius kerk zichtbaar.

 

naar top

naar vorige pagina

naar home